Gyömbéres keksz
Hozzávalók: (20 db sütihez)
- 30 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- fél tk szódabikarbóna
- 2 tk gyömbér (vagy apróra vágott friss gyömbér, abból úgy a 3cm)
- 1 tk fahéj
- 1 tojás
- 13 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 tk méz (elhanyagolható)
Elkészítés:
- A hozzávalókat mind egy nagy tálba teszem. Kivéve a tojást. Azt egy kisebb tálba kissé felverem.
- Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel. Majd jöhet bele a tojás. Ha esetleg még mindig nem állt össze eléggé tehetünk hozzá tejet, vagy vizet. A lényeg az hogy egy kellően lágy tésztát kapjunk.
- Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt beállítjuk 180 C °-ra.
- Ha megvan, akkor kis golyókat szaggatunk a tésztából. Két kis kezünkben összedolgozzuk, majd kilapítjuk. Belefektetjük a korongocskákat a tepsibe.
- Amint elfogyott a tészta és a szabad hely a tepsiben, megkapjuk és betuszkoljuk a szépen előmelegedett sütőbe. Addig sütjük így, amíg finom illatokat nem kezd el eregetni, és aranybarna nem lesz. 20 perc kb.
VIGYÁZZAT! Nem szabad sokáig a sütőbe hagyni, mert hajlamos a kiszáradásra! (bár tejbe áztatva is isteni ez a keksz... :P) - Ennyi... :D
Költségvetés: Kis költségű... De mivel érdemes dupla (vagy tripla) adaggal számolni... így lehet az már kicsit húzos... :P *
Siker: Az előbb már elmondtam... sok adaggal kell számolni, szóval fogy... nagyon... :D ***** *
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése