Szóval, ha már ennyire bedurvult az idő, válaszul csináljuk Gesztenyekrémlevest!
Hozzávalók:
- 2 csomag édes gesztenyepüré
- 20 dkg mazsola
- 1,5 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kis üveg rum, vagy rumaroma
- A mazsolát beáztatom a rumba. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejet feltesszük forrni.
- A pudingport egy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. A tejből egy keveset hozzáöntünk, és csomómentesre keverjük.
- Ha már felforrt a fej, lejjebb vesszük a gázt alatta, és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a pudingos, cukros tejet. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a gesztenye is. Óvatosan, oda ne kapjon adagolom bele a pürét. Majd együtt forralom, amíg fel nem forr, vagy rotyogni nem kezd.
- Leveszem a gázról, botmixert (kézimixert) elővéve habosra keverjük.
- Tálaláskor a mazsolát beleszórjuk. Adhatunk hozzá tejszínhabot, és finoman megcsurgathatjuk mézzel. De szerintem annyira édes így is, hogy az már nem kell hozzá.
Eredeti recept
Elkészítés: Könnyű: *
Költségvetés: Olcsó: *
Eredmény: Imádni fogja mindenki ***** **
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése