A főétel a Négysast- mártásos spagetti volt. Megcsináltam szombaton, imádták. Csak kép nincs róla, mert pont lemerült a fotóaparát... :( De szerintem ettől még blogolom, ahogy azt ígértem is. :)
Tehát:
Négysajt- mártásos spagetti
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 zacskó spagetti tészta
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg márványsajt
- 7 dkg gouda sajt
- 5 dkg parnezán
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj (de persze az étolaj is jó)
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű
- A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. A tészta vízét feltesszük főlni. (+ olaj és só ;) )
- Ha a hagyma már jó állapotban van, ráöntöm a bort, és így felforralom.
- Lejjebb veszem egy picivel a gázt, aztán szépen beleteszem a sajtokat. A kockára vágott márványsajtot, és mozzarellát. Valamint a reszelt pernezánt és goudát. Állandóan kevergetjük, amíg el nem olvad az összes sajt.
- Felöntjük fejszínnel, ízesítjük a sóval, borssal és kakukkfűvel. Aztán összeforraljuk.
- A tésztára öntve tálaljuk. :)
Költségvetés: Hááááát... szerintem hippermarket függő a sajtok ára. De készüljünk fel, hogy ha összeadom az összes árát, akkor kb 1 kg hús nagyságrendjét közelítjük meg. Mindezek ellenére, szerintem néha félre lehet tenni a húst, és élvezni lehet más ízeket is! ***
Siker: Tuti ;) ****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése