Túrógombóc mézes tejföllel
Hozzávalók: (a gombócok nagyságától függ, de nekem 24 db lett)
- 500 g félzsíros tehéntúró
- 120 g búzadara
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál méz
- fél csomag zsemlemorzsa (ha sokalljátok lehet kevesebb is)
- A túrót villával, vagy krumplitörővel áttörjük.
- Hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, a sót és 1 vaníliát. Összekeverjük, majd ráreszeljük a citrom reszelt héját, és ezt is összedolgozzuk. Ez után mehet 2 óra pihenőre a hűtőbe.
- Amíg pihen a túrós masszánk, addig egy kis olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Folyamatos keverést igényel, mert hamar odakap! (Jó tanács: miután késznek nyilvánítottuk, akkor is kevergessük egy kicsit, mert hiába vettük le a gázról, attól még az edény forró, és odaéghet a morzsa. :) )
- Ha lassan letelik az idő, előtte 10 perccel sós vizet teszünk fel főni. Ebben fogjuk kifőzni a gombócokat, amikor már lobog. Közben kiformázhatjuk a gombócokat is. Vizes kézzel hamar megvan. Ha lobogva forr a víz, beledobjuk a gombócainkat és kb 5 percig főzzük. Illetve addig, amíg magától föl nem jön a víz felszínére.
- Elkészítjük gyorsan a mártást is miközben főlnek a gombócok. A tejfölt és a mézet meg a vaníliát összekeverem egy kis tálba. Ilyen egyszerű. De nagyon finom, talán a krémtúróhoz hasonló íze van.
- A megfőtt gombócokat frissen a prézlire dobálom, belehempergetem, és kész is!
- A tejfölös mézzel, porcukorral megszórva, egy kis maradék morzsával tálalom.
Elkészítés: Könnyű, de tényleg. :) *
Költségvetés: Ha a túró akciós, olcsó. Szóval kb akkorra időzítsük az elkészítését, mert akkor tényleg pénztárca kímélő. *
Siker: Nincs olyan ember, aki ne szeretné. :) Szóval biztos a pozitív visszajelzés. *****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése