Búvár túrós
Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 1,5 dl étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 5 dl kefir
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A tetejére
- 50 dkg túró
- 5-6 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- A tésztához valókat összekeverjük, és lisztezett tepsibe öntjük.
- A vajat megolvasztjuk, úgy adjuk hozzá a túróhoz. Aztán a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, citrom héját, cukrot, mazsolát. Kikeverjük. Majd kis halmokat gyúrunk belőle, és a kakaós tésztára tesszük. Ne féljünk, ha elsüllyed. Ez a dolga. ;)
- Az így kapott tarkabarka tésztát bedugjuk az előmelegített sütőbe. 200°C-on 30 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Elkészítés: Könnyű: *
Költségvetés: Olcsó: *
Eredmény: Garantált siker: *****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése