Ezzel sem volt baj. :) Ízlett. Szóval ki lehet próbálni mind a két verziót. ;)
Tárkonyos fűszervajjal göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 2 csomag teavaj
- 1 citrom
- 1 evőkanál szárított tárkony (ha friss, kettő ek. apróra vágva)
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- 2 dl világos sör
- 20 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 3 tojás
- só
Elkészítés:
1. Először a fűszervajjal érdemes kezdeni, mivel azt hűtőbe kell tenni kicsit, hogy dermedjen. Ehhez összekeverjük a vajat a tárkonyt és a reszelt citrom héját. Én a levéből is tettem bele. (A tárkony szereti a citromot, jobban kijön tőle az íze). Ha nem áll össze, botmixerrel elkeverem. Miután egyneművé válik, kis rudakba osztom fólia segítségével, s beteszem a méhhűtőbe 10-20 percre. (illetve, annyi időre, hogy megdermedjen)
2. A csirke melleket tisztítjuk, kiklopfoljuk. Ha elérte a kellő vastagságot, milyet szeretünk, a vajrudat úgy tesszük bele, hogy véletlenül se lógjon ki sehol. (A sütéskor ugye felolvad.) Felgöngyöljük, a két végét összetűzzük.
3. Felverjük a tojást, sózzuk. Beleteszem a húsokat. Majd kicsit lecsöpög, utána a szezámmaggal vegyített zsemlemorzsába forgatjuk. A recept szerint ilyenkor még picit a hűtőbe kell tenni, hogy a prézli is megkössön kissé.
4. Forró olajban kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor a fogvájót-hústűt, eltávolítjuk.
3. Pont ismételt, ha sörtésztával kívánjuk elkészíteni. :) Ehhez az alapanyagokat összekeverjük egy kézi habverővel. Mintha csak palacsintát csinálnánk. Ha kész, akkor ebbe forgatjuk bele a húsokat, kicsit lecsöpög, aztán egyből mehet a forró olajba. Ezt is aranybarnára sütjük 10 perc alatt.
Olvastam olyan verzióját is, hogy zöldfűszereket (oregano, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem) tett a vajhoz tárkony helyett. A vajat pedig felolvasztotta, hozzáadta a fűszereket, és jégkocka tartóba öntötte a kapott masszát. Így hűtötte le kb. 1 óra alatt. (megjegyzem sokkal praktikusabb :) )
Jó étvágyat! ;)
Elkészítés: Könnyű: *
Költségvetés: Olcsó: *
Eredmény: Siker:*****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése