Bár azért picit pénztárca igényes, ha mindenből jó minőséget használunk.
Fehérboros barackleves
Hozzávalók:
- 50 dkg barack (sárga, vagy őszi) én őszi konzervet használtam hozzá
- 5 dkg vaj
- 15 dkg cukor (ha konzervből van lehet 10 is elég, mert én kicsi édesnek éreztem. Bár a család szerint jó volt)
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- pár csepp keserű mandula aroma
- 10 dkg marcipánmassza vagy ha az nincs én 1 csomag durvára tört mandulát használtam
- Ha marcipánt szeretnénk hozzá, akkor a sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a marcipőn masszát kis kb 1 cm átmérőjű golyókra osztjuk. 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
Illetve, ha mandulánk van, azt megpirítjuk. - A barackokat kis darabokra vágjuk és a vajat felolvasztom, majd rádobom a feldarabolt gyümölcsöt. Aztán jöhetnek rá a fűszerek, a cukor és a citrom héja és leve. 5 percig pároljuk mérsékelt tűzön. Ezután hozzáöntjük a bort és a pár csepp mandulaaromát. Így is főzzük olyan 5 percig. Majd jöhet a tejszín. Forrásig főzzük. Ha kész levesszük a tűzről. Kész a leves alap.
- Összemixeljük. Felhúzzuk fél liter vízzel, és visszatesszük a tűzre. Forraljuk, majd ha kész levesszük a tűről. Ha kihűlt a sült marcipángolyókkal (pirított mandulával) tálaljuk.
Elkészítés: Könnyű: *
Költségvetés: Szó-szó: De inkább drágább, ha tényleg marcipánt használunk és jobb minőségű bort. **** Ünnepi ételnek viszont még mindig olcsó.
Sikeresség: *****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése