2012. január 19., csütörtök

Nem csak január elsejére

Valamivel Karácsony után olvastam Gesztenye blogján egy nagyon ígéretesnek tűnő receptet. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ezt meg kell csinálnunk. Aztán ugye jött Szilveszter és az utána lévő kötelező lencseevés. Volt alkalom, neki is fogtam. De annyira isteni az ízvariáció a gyümölcsökkel, hogy rizzsel bármikor érdemes elkészíteni. :) Isteni finom, és ez is egyszerű recept. :) Próbáljátok ki!


Csirkesült narancsos gránátalmával  

Hozzávalók:

- 1 db gránátalma,
Az én adagom rizzsel készült, a baba miatt.
- 3 db narancs (kettőnek a húsa, egynek a leve),
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 20 dkg lencse,
- 1 evőkanál mustár,
- 8 db csirke felső comb,                        
- só, őrölt bors,
- 1 evőkanál vaj,
- 2 evőkanál cukor,
- 1 mk. őrölt fahéj,
- 1 mk. őrölt szegfűszeg,
- 2 db szegfűbors.

Elkészítés:

A lencsét bő vízben puhára főzzük és leszűrjük. Közben a csirkecombokról leszedjük a bőrét, a húst sóval, őrölt borssal beszórjuk és fél órát állni hagyjuk. Ezután kevés olajon pirosra sütjük. Két narancsot meghámozunk, gerezdekre szedjük, a gránátalmát negyedekbe vágva kés hegyével kiszedjük a magokat., a harmadik narancsot kinyomjuk. A vajat a cukorral megolvasztjuk, majd belekeverjük a gránátalmamagokat és a narancsot gerezdeket, a narancs levét, jól átforraljuk. Közben ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel és a szegfűborssal. A húsból visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a leszűrt lencsét rádobjuk és pár percig pirítjuk. Ezután botmixerrel pürésítjük, sóval, őrölt borssal, dijoni mustárral ízesítjük. Tálaláskor kanálnyi lencsepürét teszünk a tányérra, arra tesszük a csirkecombokat és köréje szedjük a gyümölcsmártást.

Jó étvágyat! ;)

Elkészítés: Könnyű:*
Költség: Viszonylag olcsó: **
Eredmény: Siker:*****

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése