2012. október 1., hétfő

Éjsötét árnyék

Tegnap sikerült befejeznünk a férjemmel egy újabb rémesen jó humorú Johnny Depp & Tim Burton filmet.
Ugye tudjuk, hogy ők már- már megszokott párosnak hatnak. (Férjemmel meg is beszéltük, hogy Burton tuti szerelmes Depp-be) Így, akik ismerik közös munkásságukat, tudják hogy nem egy szokványos, könnyen emészthető limonádét szoktak összehozni.
Kell egyfajta áthangolódás a filmhez. Bár azt hiszem ez mégsem sikerült annyira sötétre, mint pl: A halott menyasszony,  vagy a Sweeney Todd. Jó humora van, végig röhögtem az egyes groteszkül kifordított jeleneteket. Amolyan horror vígjáték. De mégsem olyan közönséges, mint mondjuk a Horrora akadva és társaik.
A szövegek zseniálisak benne. Főleg a főhőst alakító Johnny fapofájával, és XVIII. századi szóhasználatával káromkodva. :) (Az előzetesben 1:14)
Minden színész hozza a karakterét. Kellően betépett hippik és hideg szívű boszorkányok. Bár nekem a főhős szerelmét alakító kiscsaj, nekem túl semleges és faarcú volt. De belefér, mivel hasonló női karakterei vannak Burtonnek.


Amúgy a történet röviden vázolva.
Élt egyszer egy család, a Collins. A jó öreg Angliából átutaztak az Új világba, és ott egy várost alapítottak. Éltek szépen és gyarapították a vagyonukat. Barnabas Collins az ifjú trónörökös egy sikeres üzletember, és nőcsábász. Vagy valami hasonló. Van egy szeretője, aki boszorkány. Persze ő ezt nem tudja. A boszi meg mindenképpen őt akarja, csakis őt. De Barnabas mást szeret. Ekkor jön a boszi mágiája. A vetélytárs hölgyeményt tengerbe veszejti, Barnaba-t pedig megátkozza. Vámpírt csinál belőle. Ezek után felbújtja a városlakókat, és amolyan élve eltemetős bulit rendeznek. Ja és persze vendettát hirdet a családdal szemben is.
Szegény Barnabas 200 évig fekszik eltemetve egy vaskoporsóban. De véletlenül kiengedik. Visszatér, hogy újra régi fényébe hozza vissza hőn szeretett családját.
A többit nézzétek meg! :D



Kinek ajánlott? Akik elkötelezett Tim Burton rajongok. Akik szeretik a morbid humort, vagy Johnny Deppet. Aki szeretne egy komolytalan filmen nevetni.
Ki ne nézze meg semmiképp? Akik nem fogékonyak a sötétebb hangulatú, misztikus történetekre. Vagy éppen már próbálkoztak Burton filmekkel, de nem bírtak velük. Illetve, akik nem értik az általa képviselt ízlésvilágot.


Nekem tetszett.
Értékelésem: *****

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése