2012. október 15., hétfő

Esti mesék - Csipike, az Óriás törpe -

Sokan vitatják, hogy kell-e egy 11 hónapos gyereknek este lefekvéskor mesélni. "Úgysem érti. Nem figyel oda" stb. Ezt már hallottam több helyről, idősebb nőrokonoktól.
Mi a férjemmel mégis mesélünk. Fürdés után én szoptatok, a férjem pedig olvas. Számomra kedves program, amolyan szertartás.
A mostani mesénk, és az egyik kedvenc is. Csipike. Kislányom egyik becenevét is innen kapta, Tipetupa. Aki történetesen Csipkie tündér felesége. :)


Aranyos kis lököttség. Ha jellemeznem kéne, nekem kicsit Micimackóra emlékezet. Férjem szerint gyermekkorunk Rumcájsz törpéjét is belevegyítették. Az író, Fodor Sándor nyelvezete egyszerű, mégis a szavakkal nagyon tud játszani. Nem úgy, mint egy költő. Inkább egyszerű szavaknak, mint például: MIVELHOGY... rettentő nagy jelentőséget tud adni. És hasonlók. Van egyfajta különös bája az egésznek. Csipike az erdő gondoskodó vezetője kalandjai során megismerkedik a lelkiismerettel, azzal, hogy nem túl kifizetődő rossznak lenni, és milyen is az, ha szerelmes lesz az ember. Illetve, milyen kisebbségi komplexusban szenvedni, és segíteni ezen. ^^
Szóval csak ajánlani tudom, kicsiknek, nagyoknak... felnőtteknek egyaránt! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése