Nálunk is így van... Addig kétszer kapok pénzt, és be kell osztani minden egyes garast. Így ötletelni kezdtem, hogy miként is legyen az ajándékozás. + Szeretek kreatív dolgokat is adni, ami tényleg jópofa, és tetszik.
Így döntöttem el azt, hogy idén Karácsonyra minden szerettemet gasztroajándékkal lepem meg. Ehhez legtöbbször minden van itthon, vagy legfeljebb egy-két hozzávalót kell venni. Ja meg a díszítés és tálalás. De erre így is- úgy is költ az ember. Párom is benne van, így belevágtam a Nagy főzőcskézünk hadműveletbe!
Első rész:
Levendulacukor
Ez egy rendkívül egyszerű, mégis szerintem érdekes ajándék. Igaz, még nem tudom kinek adom, de én szívesen elfogadnám, ha más adná. :) Mert ilyet ritkán kap, és egyáltalán, nem megszokott a magyar konyhában.
Viszont egészen egyedi ízt ad a süteményeknek, teáknak...
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál (2-3 dkg) levendulavirág
- 1 csinos üveg, nálam régi tormás
- némi dekorzsínor, gyöngy, anyag (de el is hanyagolható. Ezt mindenki maga dönti el miként díszíti majd)
Igaz nekem pont ez számított, hogy itthon van minden hozzá. Jó, jó. :) Már sokat olvastam is róla itt-ott, és piszkálta a fantáziám, na :D
Tehát, ha ezzel megvagyunk, légmentesen lezárjuk és lényegében kész is. 2-3 hétre békén hagyjuk, csak annyit foglalkozunk vele, hogy naponta megrázzuk kicsit, hogy vegyüljön a cukorral a levendula, és mindenhol jól érje.
Persze, minél több időt töltenek együtt így, annál harmonikusabb és élénkebb ízű lesz a cukrunk. :)
Szerintem idősebbik bátyám felesége lesz a szerencsés, aki megkapja. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése