Mandulás keksz
- 15 dkg mandula
- 50 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor (eredeti receptben 2-t ír, de szerintem nem kell annyi, mert rémesen kiérzett a sütiből)
- 30 dkg cukor (barnacukor)
- 4 tojás
- 1 vaníliás cukor (bourbon)
- magánvélemény: gyömbért is tegyünk bele! ;)
- Apró darabokra törjük a mandulát. Már ha nem eleve rudacskánk van otthon. Ezután egy nagy tálba beleöntjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a cukrot. Valamint a vaníliát.
- A tojásokból kemény habot verünk. Majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Tésztát gyúrunk belőle. Ha nem áll össze segíthetünk rajta egy kis tej hozzáadásával.
- A kész tésztából két rudat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lehetőleg úgy, hogy a rudak ne érjenek össze, mert meg fognak nőni. Jó, ha olyan 2 ujjnyi távolságot hagyunk.
- Előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük.
- Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután fél cm vastagságú szeleteket vágunk le, és sütőrácsra helyezzük. De lehet tepsibe is, ahogy kényelmes. Ha megvan, akkor visszadugjuk a szeleteket a sütőbe 160 C°-on 10-15 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.
Elkészítés: Egyszerű, 15 perc alatt megvan. *
Költségvetés: Egy egyszerű süti, nem kell túlbonyolítani így az ár is elfogadható. *
Siker: Mondanom sem kell, nem próbálhattam ki igaz-e a 2 hónapos idő... :D **** (de csak a sütőpor íz miatt. A mostani receptet javítva még nem próbáltam ki. Majd ünnepekre. :) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése