2012. október 3., szerda

Ínyenc, és még csak nem is bűnös élvezet

Tegnapelőtt isteni finom vacsit dobtunk össze a férjemmel. A recept eredetijét a Stahl magazinban találtam. De ott persze kevesebb mennyiségben, mivel fogyókúrás vacsorának volt előadva. De ettől függetlenül zseniális. Szóval, most újból egy recept jön. ><

Krémsajttal töltött csirkemell, füstölt sajtos kukoricapürével 

Hozzávalók: ( 5-6 személyre )
  • 1 kg csirkemellfilé 
  • 30 dkg tejszínes krémsajt (tömlős sajt is jó)
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • másfél e.k morzsolt oregánó
  • 2 doboz kukorica konzerv
  • 6 dl tej
  • 30 dkg füstölt sajt 
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
  1. A húst megmosom, majd vékony szeletekre szeletelem, kiklopfolom. Ha megvan, akkor sózzuk borsozzuk.
  2. A krémsajtot egy edényben összekeverem az oregánóval és a fokhagymával. Aztán arányosan beletöltjük a csirkemell szeletekbe. (kb 1 teáskanál bőven elég bele) Összegöngyölítjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. 1 dl olajon teflon serpenyőben minden oldalát megpirítjuk.
  3. Amikor minden hústekerccsel végeztünk a megmaradt olajjal kikenünk egy kisebb tepsit. Természetesen akkorát, amibe beleférnek a hústekercseink. Berakjuk őket, és ha szükségét érezzük, meglocsoljuk egy kevés meleg vízzel. Lefedem alufóliával, aztán mehet az előmelegített sütőbe 200 C°-on 30 percig sütjük. Ha letelt az idő, akkor kitakarjuk, és még pár percig sütjük. Amíg aranybarna nem lesz.
  4. Amíg sül a csirke, megcsináljuk a köretet. A kukoricát lecsöpögtetjük, és egy evőkanál vajon átpároljuk. (kicsit kifehérednek a kukoricaszemek) Amikor késznek tűnik, hozzáöntöm a tejet, és felforralom. 
  5. Utána levesszük a tűzről, belekeverjük a füstölt sajtot. Fogjuk a botmixert, és pürésítjük. Jöhet bele a só, bors, és a csipetnyi szerecsendió. Ezt tálaljuk majd a csirkemell tekercsekhez. 
  6. Köretként párolt rizst készítünk. De főt krumplival is finom. 
Ennyi az egész. És a kukoricapüré édeskés íze a füstölt sajttal valami mennyei! :) Ezt megfejeli az oregánó... Hmm... Tényleg nagyon finom! Érdemes kipróbálni! ;)

Elkészítés: Könnyű, nem igényel nagy tudást. *
Költségvetés: Szerintem átlagnak mondható. A hús kb mindenhol ugyanannyi. A sajtokat általában akciózzák. Szóval nem egy vészes vacsora. **
Siker: Fenomenális ízvilág! Zseniális s finom. Nekem nagyon bejött.  Akár valamilyen ünnepi alaklomra is elkészíthető. Személy szerint, a pürét más húsokhoz is ki fogom próbálni. :) *****

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése