Krémsajttal töltött csirkemell, füstölt sajtos kukoricapürével
Hozzávalók: ( 5-6 személyre )
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg tejszínes krémsajt (tömlős sajt is jó)
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- másfél e.k morzsolt oregánó
- 2 doboz kukorica konzerv
- 6 dl tej
- 30 dkg füstölt sajt
- só, bors, szerecsendió
- A húst megmosom, majd vékony szeletekre szeletelem, kiklopfolom. Ha megvan, akkor sózzuk borsozzuk.
- A krémsajtot egy edényben összekeverem az oregánóval és a fokhagymával. Aztán arányosan beletöltjük a csirkemell szeletekbe. (kb 1 teáskanál bőven elég bele) Összegöngyölítjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. 1 dl olajon teflon serpenyőben minden oldalát megpirítjuk.
- Amikor minden hústekerccsel végeztünk a megmaradt olajjal kikenünk egy kisebb tepsit. Természetesen akkorát, amibe beleférnek a hústekercseink. Berakjuk őket, és ha szükségét érezzük, meglocsoljuk egy kevés meleg vízzel. Lefedem alufóliával, aztán mehet az előmelegített sütőbe 200 C°-on 30 percig sütjük. Ha letelt az idő, akkor kitakarjuk, és még pár percig sütjük. Amíg aranybarna nem lesz.
- Amíg sül a csirke, megcsináljuk a köretet. A kukoricát lecsöpögtetjük, és egy evőkanál vajon átpároljuk. (kicsit kifehérednek a kukoricaszemek) Amikor késznek tűnik, hozzáöntöm a tejet, és felforralom.
- Utána levesszük a tűzről, belekeverjük a füstölt sajtot. Fogjuk a botmixert, és pürésítjük. Jöhet bele a só, bors, és a csipetnyi szerecsendió. Ezt tálaljuk majd a csirkemell tekercsekhez.
- Köretként párolt rizst készítünk. De főt krumplival is finom.
Elkészítés: Könnyű, nem igényel nagy tudást. *
Költségvetés: Szerintem átlagnak mondható. A hús kb mindenhol ugyanannyi. A sajtokat általában akciózzák. Szóval nem egy vészes vacsora. **
Siker: Fenomenális ízvilág! Zseniális s finom. Nekem nagyon bejött. Akár valamilyen ünnepi alaklomra is elkészíthető. Személy szerint, a pürét más húsokhoz is ki fogom próbálni. :) *****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése