Sárgabarackos joghurttorta
sütés nélkül
Hozzávalók: (12 szelethez)
- 2-3 csomag babapiskóta (méretétől és csomagolástól függ)
- 300 ml gyümölcsjoghurt (célszerű olyat venni, amilyen gyümölcsből akarjuk a tortát)
- 1 csomag színtelen zselatin
- 1 liter habtejszín (tudjátok, Hulala ;) )
- 2 dl sárgabaracklé (vagy amilyen gyümölcsből akarjuk)
- 4-5 sárgabarack
- Tortás tálra, vagy valami kerek tálra, nagyobb tányérra helyezzük a tortaforma csatos részét! Ez azért szükséges, mert nem kell az alja. Vagy ha van eleve olyan tortaformánk, ami sütés nélküli joghurttortákhoz való, az a legjobb! (Ennek üveg az alja, így azonnal tálalható is a torta, ha leveszünk a kapcsos részt)
- A babapiskótákkal kirakjuk a torta alját. De előtte beleáztatjuk a gyümölcslébe, nálam ugye a sárgabaracklé. Ettől ragad majd össze. :) Aztán az oldalához szükséges babapiskótákat olyan méretre vágjuk, amilyen mély a tortaforma. Ezek után szépen összeragasztjuk a gyümölcslével és kirakjuk a forma falát.
- A választott gyümölcsöt, így a sárgabarackot megmossuk, apró darabokra vágjuk. Persze pár darabot félreteszünk a díszítéshez.
- A habtejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot kissé megmelegítjük, és így keverjük bele a zselatint.
- A már felvert habhoz óvatosan hozzáadjuk a joghurtos zselatinos masszát. Persze csak akkor, amikor már kihűlt a joghurt. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsdarabokat. Jól eloszlatjuk. Végül beleöntjük a kirakott tortaformába.
- A tetejére tesszük a díszítésre félretett barackot. Majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt levesszük a formát, és ahogy tetszik még díszítjük. :)
Elkészítés: Könnyű, fél óra alatt össze lehet dobni. *
Költségvetés: Ez sem komoly összeg. *
Siker: Szerettük :) Finom, könnyű... Máskor is megcsinálom, más gyümölccsel :) Mondjuk eperrel tavasszal :) *****
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése