Ja és pont ezért én már eleve a dupla adagnak megfelelő mennyiségeket írom, mert tudom, hogy egy úgysem elég. ><
Füstölt sajtos sós süti
Hozzávalók:
- 2 kocka ráma (szobahőmérsékleten)
- 50 dkg liszt
- 50 dkg sajt (én felesbe szoktam a sajtot tenni. Mivel két adag egyiket sima trapistával, a másikat valami karakteresebb füstölt sajttal csinálom. Különben igen drága mulatság lenne...)
- 3-4 teáskanál só
- 4 tojás
- a tetejére: 1 tojás a kenéshez + reszelt sajt
- A tésztához való alapanyagokat egy tálba teszem. Persze előtte a sajtot lereszelem. ;) Összegyúrom, hogy egy lágy tésztát kapjak. De azért elváljon a tál falától és a kéztől. :P Ha sikerült, akkor fél órára beteszem a hűtőbe. (nekem mindig kicsit többre sikeredik, mert a lányom akkor tart rám igényt persze, amikor épp a konyhában kéne lennem... szóval ha tovább van benn, az se gond... Sőt)
- Ha letelt az idő, kivesszük, és lisztezett deszkán olyan jó centisre nyújtjuk. Mivel nem dagad, ezért nem kell vékonyabbra. A túl vékony tésztás hamar odaég. :) (tapasztalat) Aztán fogunk valamilyen mézeskalács formát, vagy sima poharat, és kiszaggatjuk a sütit.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem tojással, hogy szép színe legyen. Aztán megpakolom sajttal, és forró sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. :) Isteni illatok és mennyei ízek jellemzik. :)
Elkészítés: Egyszerű, mint a pofon, és gyorsan is megvan *
Költségvetés: Igazából kevés alapanyagról van szó... de ugye mennyiségre már kicsit több. Mégis, szerintem olcsónak mondható :) *
Siker: Ha nem vigyázunk, nem marad nekünk belőle... Főleg ha van a családban egy pár torkos úriember... vagy 2 csemete... :D ***** ***
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése