2012. március 25., vasárnap

Apró dolgok, a jobb önmagunkért

Az ember lánya hajlamos a mindennapi rohanás alatt elfelejtkezni saját magáról. Ki kell szolgálni a munkában a főnök elvárásait, esetleg az ügyfelekét is... Otthon ott a háztartás, esetleg gyerek + mellé a férj. Vagy ha szinglik vagyunk, akkor anyánk... vagy csak saját magunk. Annyi apró cseprő dolog jön össze, hogy nem lesz időnk a legfontosabbra, önmagunkra.
Pedig a saját tapasztalatom is ezt mondja, hogy minden más, még a világ és a nap állása is, ha egy kicsit törődünk testünkkel, és ezzel lelkünkkel is. A görögök nem voltak ám ostobák, amikor azt állították: "Épp testben, épp lélek. "
Nem kell megijedni, nem egy életmódváltásra akarok itt felkészíteni titeket. Csak felsorolnék pár apró dolgot, amitől szebb lesz a világ. Nekem legalábbis tegnap bejött, és akár egy hétvégét is rá lehet szánni, ha bevásárolunk esetleg előtte, akár otthoni wellnessezés is megoldható.
FŐ szabály: MA CSAK TE VAGY! Szabadnapra mentél, nem vagy otthon senkinek!

  1. Minden wellness alapja a testmozgás. Ha van rá igényed, tedd meg! Menj el túrázni, vagy csak a közeli uszodába. Ha kicsivel is beéred, vagy ennyire nem akarsz lazulni, vegyél egy jó forró fürdőt/zuhanyt. Ne siess, áztasd ki magad/ engedd magadra hosszan a kellemes hőfokra állított vízsugarat. A lényeg a lazulás!!! ;) Most kényeztetjük magunk! :) 
  2. Ráérősen szárítkozz meg, nézd meg alaposan magad a tükörbe. Mi tetszik? Mit változtatnál? Próbáld ki!!! Ma játszunk a lehetőségekkel. Nem kell félni, nem látja meg senki. De ha jól sikerül a sminkpróba, vagy fizura, akár el is dicsekedhetsz vele később, ha újra megcsinálod magadnak. :)
    Próbáld ki azt, amit már rég szerettél volna. Légy igazán NŐ! Ne hessegesd el a gondolatot, hogy ez neked biztos rosszul áll. Honnan tudod? Kipróbáltad? Na ugye! ;)
  3. Vagy ha ennyire nem akarsz "vadulni" akkor csak az alap dolgokat végezd el, amire egyébként a nagy rohanások alkalmával nincs időd. Epilálás, szemöldökszedés, arcradír, pakolás... a bőröd és ezzel saját magad kényeztetése. Esetleg egy manikűr + pedikűr. Körömlakk, amilyet szeretnél, lehet átlátszó, de markánsabb szín is. Te döntesz, csak a lényeg az, hogy foglalkozz kicsit magaddal.
  4. Ja és közben hallgasd a kedvenc bandádat, zenéd!!! ;) Énekelj együtt velük. :) :) :) Élvezd, amit csinálsz... hogy szabadon teheted! Hogy süt a nap, dalolnak a madarak... bármi! Keress pozitív dolgokat!
  5. Esetleg meditálhatsz is, ha szükségét érzed, vagy máskor is szoktál. 
  6. Tedd ki a napra az ágyneműd! Isteni finom illata lesz, és este abban elaludni, valami mennyei!
  7. Ha ezzel megvagy, vedd fel azt a ruhát, amit legjobban szeretsz. Vagy keresd elő a tavaszi gönceid, és nézd meg magad a tükörben! Ne kritikusan, hogy mennyit szedtél fel a télen!!! Hanem, hogy érezd a tavaszt, merülj el a jó érzésben... az emlékekben, ami a ruhához köt. 
  8. Vagy menj el vásárolni!!! ;) Öltözz ki, csinosítsd ki magad, és hajrá! Mosolyogj a világra, és az visszamosolyog! A jókedv tényleg ragadós, és egy ilyen apró gesztus, már fel tudja dobni a napot. Gondolj csak bele, milyen kellemes meglepetés tud lenni, ha morcos vagy... vagy tele a cipőd a világgal, de találkozol egy udvarias fiatalemberrel, aki előre enged az ajtóban... vagy egy kedves eladó, aki mosolyogva szolgál ki... esetleg egy pénztáros, aki további szép napot/estét kíván. :) Tedd TE is! Nem kell sok, hogy jót tegyünk mással és ezzel magunkkal is. :)
    Vedd meg az első fagyit! ^^
  9. Egyél ott, ahol szeretsz, régen voltál... vagy már akartál. Ha családod van, főzz valamit, amit eddig nem... vagy csak ritkán. Keríts a hétköznapokba egy kis "luxust", ünnepet. Ha csak a tálalásban, hát abban. ;) Vagy koktélozz! Játssz a lehetőségeiddel! :) 
  10. Vegyél egy csokor virágot az aluljáróban, attól a nénitől, akit már többször láttál árulni. Ha nem Pesten élsz, mint én, akkor menj ki a kertbe, és szedj onnan. Esetleg valamilyen hipermarketből. Egy kis színfolt a lakásban, és derű a lelkedben.
  11. Hívd fel azt, akit már rég akartál. Vedd elő azt a könyvet, amit már napok/hetek óta nem folytattad... nem kezdted/fejezted be. Nézz egy olyan filmet, amire már vágytál egy ideje. Tegyél olyan dolgokat, amit eddig idő híján, nem tettél! Ne feledd, MA CSAK TE VAGY!!! Ha ezt betartod, lelked feltöltődik, és máris jobban veszed a következő hét fáradalmait. Mellesleg ennyi jár mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése