2012. február 29., szerda

Gyors vacsi

Múlt héten valamit nagyon ehettem volna, de sehogy se jöttem rá, mit is. Aztán lapozgatni kezdtem azt a füzetet, amit anyukámnak csinálok ép. (igen, majd arról is teszek fel képeket, ahogy kész lesz ;) ) Megakadt a szemem egy recepten, és este meg is csináltam.

Mandulás sült sajt ribizlipürével


Ez az enyém volt. De lehet máshogy is tálalni a pürét. ;)

Hozzávalók: (4 személyre)
  • 4 doboz (Tihanyi) camambert (egy doboz egy embernek bőven elég)
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 40 dkg ribizli
  • 1 dl rosé bor
  • 2 ek cukor
  • 3 bazsalikomlevél
  • + tojás, zsemlemorzsa és liszt a panírozáshoz
Elkészítés:
  1. A ribizlit ha friss megmossuk és leszemezzük. Ha fagyasztott ilyen gondunk nem nagyon van. :) Felét a borral a cukorral, és a bazsalikomlevéllel 2 dl víz hozzáadásával, 15 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és átpasszírozzuk. A pürét újra visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a szemes ribizliket. Addig fűzzük, amíg egyet rottyan. Ha megvan, akkor elzárjuk alatta a gázt, és félretesszük. Mert kész van. ;) 
  2. A sajt panírozás kicsit mumus sok ember részéről. Nekem is, szóval a férjemet kértem meg, hogy segítsen. Ő mondta, hogy mi a titka. :)
    Tehát, először liszt, aztán tojás. Jól rá kell masszírozni a tojást, mert ha csak simán bevonom vele, nem képez olyan összefüggő réteget, és vékony lesz... kifolyik a sajt!!! :( Szóval kevés masszír, aztán a mandulával vegyített zsemlemorzsa fürdő jön. De itt már finoman hordom rá a réteget. Aztán újra visszateszem a tojásba, szintén óvatosan. Majd még egy kör a zsemlemorzsás mandulás állomáson.
    Az eredeti recept azt írja, hogy 10 perc pihenő kell a hűtőben. Mi nem vártunk, de ha biztonságosabban érzitek magatokat, tegyétek be. ;)
  3. Forró olajban lehetőleg magas falú edénybe süssük ki. Húscsipesszel (ami a grillezéskor használunk) forgassuk, akkor biztosan nem lyukad ki. Ha nincs ilyen, akkor kézügyesség! ;) :P Ja és hamar megvan, 4-5 perc. Vigyázni kell, mert a mandula hamar odakap.
  4. Köretként hasábburgonyát, párolt rizst vagy salátát szolgálunk fel. :) 
Jó étvágyat!

Elkészítés: Kicsit macerás a sajt, de egyébként hamar megvan. **
Költségvetés: A sajt a legolcsóbb volt a boltban, de közel egy kiló sertéscomb árán van. Szóval... **
Eredmény: A ribizlipürét imádták, a sajt meg magáért kiáll. :D Siker alapvetően. :) *****

Másik verzió :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése