2012. február 10., péntek

Romantikus vacsora -2. rész -

Most jöjjenek az úriemberek, mert megígértem. :) Nekik szeretnék pár tanácsot adni... bár biztosan van annyi józan paraszti eszük, hogy maguktól is megoldják. De összegzek, hátha kimaradna valami.
Illetve nem csak férfiak készíthetnek hölgyeknek vacsit. :) Gondolok én a hölgy-hölgy és férfiú- férfiú párosításra is. :) Bátran tessék behelyettesíteni magunkat. :D

forrás
1. Tervezés! Mit szeretnénk készíteni a Nőnknek? Ebben az esetben sem érdemes túlbonyolítani. Egy fogásos főétel bőven megfelelő tud lenni, egy finom kis desszerttel. Szakácstudásunkhoz mérten. Tészta, vagy valami lightos hal, csirke.
Tehát, gondoljuk ki mit is akarunk főzni + nézzünk körül mire van még szükség: gyertyák, bor/pezsgő, szalvéta... stb. Minden, ami a tökéletes vacsihoz kell. Aztán irány az üzlet! ( a képen látható recept is egyszerű, és megvan hamar ;) )

2. Ha a kaja dolga rendben van, jöhet a lakás, asztal díszítése. A jó öreg gyertyás megoldás klasszikus, és mindig bejön. Nem is kell hát túlspirázni a dolgot. Az asztalra kettő, három aztán a könyvespolcra, ablakpárkányra... Ahol jól mutat, és nem tűzveszélyes, oda mehet! :) Az asztalterítőt is ellenőrizni kell, még a nagy nap előtt, nehogy koszos legyen. Ha megvan, akkor hozzá illő szalvétát kell választani. Ha esetleg van folt rajta, okos megoldás, ha választasz még egy terítőt. Egy másik elütő színben. De akkor is a szalvétának legalább színben passzolni kell, ha az árnyalata más is. Pár rózsaszirommal is meg lehet bolondítani a teríték összképét.
Ha nincs csak egy terítőd, ne ess kétségbe, jó szolgálatot tehetnek a tányéralátétek is. Egy ízléses bambusz is megteheti.

3. Hűst be a vacsihoz szánt bort/ pezsgőt! Vedd meg a virágot az asztalra! ;) Vagy a hálószobába... Vagy mindkét helyre. Esetleg vehetsz direkt ilyen célokra alkalmazható műrózsa szirmokat... Hátha ez is tetszene a nődnek szétszórva az ágyon. 

forrás
4. A desszert ügyében szintén több lehetőséged van. Vagy azt is te készíted, akkor ehhez is be kell vásárolnod. És időt szánni az elkészítésére. Ha viszont vásárolod, döntsd el mit. Az eper és a pezsgő együtt klasszikus. De vigyázz! Epret nem lehet minden sarkon venni, most nincs szezonja. Szóval hogy egyszerűbb dolgod legyen, maradjunk a földön. A csoki tökéletes lehet. Nagyon finom bonbonok és trüffelek vannak az üzletekben. Csak választanod kell. Esetleg lehet fagyi is a vacsorára a pont. De necces ez is az időjárás miatt. Nem hiányzik senkinek sem egy jó kis torokgyuszi.

5. Ha már minden klappol jössz Te! Fontos, hogy hogyan is nézel ki a vacsorára. Keress elő egy elegáns inget ( mi nők imádjuk az inges pasikat... ;) ) még ha nem is szereted, most kibírod. :) Ha jól csináltad, nem is lesz sokáig rajtad. :P Vagy ha tudod, hogy mitől indul be nagyon a kedvesed, vedd fel azt. :) De azért adjuk meg a módját!

6. Ha belép, segítsd le a kabátját. (ha máskor is ezt szoktad, most különösen légy előzékeny, hogy tudja, ez az este róla szól, ő most itt a sztárvendég) Kísérd az asztalhoz, és húzd ki neki a széket. ;) Apró dolgok, de hidd el ezt mi megjegyezzük egy életre, és nagyon jól tudnak esni.
Amíg elmész a konyhába szervírozni a vacsorát, addig adhatsz a hölgynek egy általad írt levélkét. Akár tartozhat a terítékhez is. Szépen a szalvéta mellett, vagy a tányéron elhelyezve. Abba beleír pár kedves szót, idézetet... verset... esetleg ha toll-virtuóz vagy, akkor saját magad is költhetsz, vagy egyszerűen elmondhatod hogy érzel iránta.
Esetleg egy színes és dekoratív koktéllal is nyithatsz.

7. Csinálhatsz külön meglepetést pl a háló padlóján kirakni egy szívet mécsesekből, vagy épp az udvaron. Ne feledkezz meg a szexi zenéről sem! ;) 



És a vágyfokozó ételekkel kapcsolatban csak ismételni tudnám magam. Az első részben mindent leírtam. ;)



Pár receptötlet még. :)

- Citromos vajhal, sült paradicsommal
- Penne saláta Philadelphia krémsajttal
- Zsályás - parmezános csirkemell 
- Olasz rizottó vargányával
Paradicsomos mozzarellás tepsis burgonya

Sok sikert! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése