2012. február 17., péntek

Még egy kis tél

A tél úgy gondolta, nem búcsúzik még olyan könnyen. Az Influenza pedig most tombol leginkább... szóval jó ha vigyázunk magunkra. Pl egy ilyen esti kis nasival... vagy reggelivel. Kinek ízlése szerint.

Olajos magvak mézben 

Nem kell semmi más hozzá, mint a piacon a magosnál venni 10-20 dkg diákcsemegét... vagy mindenből egy kicsit. Aztán jó kis termelői méz hozzá. De akár egy üzletközpontban is megvan minden hozzávaló. Tehát, megvesszük, hazavisszük, kerítünk egy kisebb tálat, belehalmozom a mindenféle jóságos magot, és nyakon öntöm mézzel. :) Nyami. :)
Hagyom állni egy keveset, de ha nem bírjuk ki, azonnal fogyasztható.
És akár ajándékba is lehet adni, egy csinos üvegcsében. ;) Nem fogyókúrázóknak való, de istenien finom és sok vitamin is van benne.


- Mandula: Nagy mennyiségben találhatunk benne E és B vitaminokat. Káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort, mangánt, vasat és cinket. Kismamáknak nagyon ajánlott! ;)
- Mogyoró: B1 és B6 vitaminban gazdag. Ami erősíti a memória működését és az idegrendszert. Szintén jó az áldott állapotban a magzatnak.
- Dió: Szintén E és B vitaminban dúskáló csonthéjas. De bőven van benne kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor és folsav. Fitoszterol-tartalma miatt remek koleszterincsökkentő, a benne lévő élelmirostok pedig a székrekedés ellen kiválóak. Ezen kívül támogatja a máj működését, és segít az anyagcserezavarok leküzdésében.
- De a többi csonthájas kesudió, pisztácia, is nagyon ajánlott. Akár vizsgák előtt is, mert serkenti az agyműködést!
A mézről már nem is áradozom, mindenki tudja milyen hasznos is télidőben.




Egészségünkre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése