2012. február 28., kedd

Makacs herpesz

A takonykor után újabb áldás szegény fejemre, mert ugye: " A szegény embert az ág is húzza". Valószínűleg az immunrendszerem kicsit kimerült... hogy minden így egyszerre talál be... Szóval, igen herpeszem lett... De a  durva nagy kategóriában, és sebes is... :( + az orrom alatt is lett egy szép nagy sebem a folyamatos törölgetéstől. Most úgy nézek ki, mintha jól helybenhagytak volna... -.-
De elkezdtem keresgetni neten, meg anyu is tanácsolt egy-két dolgot a herpeszre, házilag.

Jó tanács! Mielőtt bármihez is fogsz, jól moss kezet... és utána is... A herpesz vírus nagyon ragadós, és ha egyszer elkapod, többé nem szabadulsz tőle. Sajnos változó időközönként újra és újra előjön...

  • Jégkocka! Úgy tartják, hogy ha még nem jött elő, de már érezzük, hogy viszket, bizsereg az ajkunk felső- alsó része, akkor egy jégkockával kell hűteni, naponta többször. Ha nyár van, és nem ilyen havas idő, akkor akár egy jó hűsítő tea (jégkockával) vagy bármi más is megfelel. A lényeg az, hogy a gyulladásban lévő terület a hideg italban legyen. És persze senki ne igyon utánad! 
  • Fogkrém. Ez szintén még akkor jó praktika, amikor még csak érezzük, hogy ki fog jönni a herpesz. Akkor bekenjük fogkrémmel, és az leszárítja. 
  • Aloe Vera. Anyukám mondta, hogy kenjem be a növény levelének friss nedvéből. Ismételjem többször, és garantált lesz a gyógyulásom. A legjobb az, ha tartunk otthon egy cserépben, mert ugye Aloe Vera több dologra is jó. pl égés, sebek gyógyítása. Ha nincs növénykénk, akkor ilyen alapanyagot tartalmazó ajakír is megoldás lehet. 
  • Fülzsír: Nos.... igen brutálisan hangzik... de több nép gyógymód van, ami nem túl gusztusos, de hatásos. Pl hallottam már olyat is, hogy a saját pisi jó az égészre, meg a különböző bőrproblémákra. Szóval ezt is el tudom hinni, hogy a fülpiszkálópálcikával egy keveset teszünk a hólyagos felületre.
  • Alkohol. Mivel fertőtlenít és szárít egyszerre meg lehet kockáztatni. De ez is akkor jó csak, amikor még nem jött ki teljesen. Olvastam olyat is, hogy valaki még pluszba be is sózza. Ezzel még gyorsabb a folyamat. De az ecet is megoldást adhat.
  • C vitamin! Grapefruitmag kivonat, citromfű teaborogatás, sok narancs, és citrom fogyasztás. Illetve a teafaolaj + olívaolaj1:1 keveréke.
  • Tejtermékek: sok bennük a L-lysin aminosav, amit gyógyszer formájában is megkaphatunk a patikákban.
  • Tudatos táplálkozás: Olyan ételek fogyasztása, ami csökkenti a vírus erejét, és meggátolja, hogy esetleg havonta kiújuljon. Ilyen lehet pl: szintén a lizin miatt: burgonya, tojás (cink miatt is jó), olajos magvak, rozmaring, bab, cinkben dúskáló húsok
Hát ideje lesz kipróbálni egyet, kettőt... mert a gyógyszerekbe már lassan belerokkan a pénztárcám ezen a télen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése