2012. február 9., csütörtök

Téli időben, téli ízvilág

Nem vagyok magammal megelégedve... Újabb olyan recept jutott eszembe, aminek nincs képe... Pedig nagyon tudom ajánlani ezt is... Na sebaj. Megmutatom majd az eredetit. :)

Szóval, ha már ennyire bedurvult az idő, válaszul csináljuk Gesztenyekrémlevest!

Hozzávalók:
  • 2 csomag édes gesztenyepüré
  • 20 dkg mazsola
  • 1,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kis üveg rum, vagy rumaroma
Elkészítés: 
  1. A mazsolát beáztatom a rumba. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejet feltesszük forrni.
  2. A pudingport egy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. A tejből egy keveset hozzáöntünk, és csomómentesre keverjük.
  3. Ha már felforrt a fej, lejjebb vesszük a gázt alatta, és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a pudingos, cukros tejet. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a gesztenye is. Óvatosan, oda ne kapjon adagolom bele a pürét. Majd együtt forralom, amíg fel nem forr, vagy rotyogni nem kezd.
  4. Leveszem a gázról, botmixert (kézimixert) elővéve habosra keverjük. 
  5. Tálaláskor a mazsolát beleszórjuk. Adhatunk hozzá tejszínhabot, és finoman megcsurgathatjuk mézzel. De szerintem annyira édes így is, hogy az már nem kell hozzá. 
Tanács: Érdemes sokat csinálni belőle, mert eteti magát. Én karácsonykor még nagyobb adagban főztem meg, és nagyon hamar elfogyott. Persze szanaszét dicsérték. ;)
Eredeti recept

Elkészítés: Könnyű: *
Költségvetés: Olcsó: *
Eredmény:  Imádni fogja mindenki ***** **

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése